Portakallı Kek Tarifi

• 3 portakal
• 100 gr marmelat veya reçel suyu
• 4 yumurta
• 2 su bardağı şeker
• 8 kahve fincanı un
• 100 gr dövülmüş fındık
• 100 gr pudra şekeri
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı karbonat
• 1 çay bardağı sıvıyağ

1- Yumurta ile şeker mikserle çırpılır. İyice beyazlayıp kabarmaya başlayınca 1 çay bardağı sıvı yağ azar azar dökülerek çırpmaya devam edilir.
2- Yağ ile çırpma işlemi bittikten sonra daha önce sıkmış olduğumuz 3 portakal suyuna karbonatı ilave ederek, yumurtalı karışıma katılarak çırpmaya devam edilir.
3- Un ve vanilya da ilave edilerek karışım ile çırpılıp, yağlanmış tepsiye dökülerek fırında pişirilir
4- Piştikten sonra üzerine sıcakken reçel
suyu veya marmelat sürülür, fındık serpiştirilir.
5- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenir. Pudra şekerini elemek için küçük mutfak eleğini kullanabilirsiniz.

Yorum bırakın