Meyveli Kek Tarifi

Malzemeler.
* 110 gr Sana yağı (Oda sıcaklığında)
* 3 çay bardağı pudra şekeri (150 gr)
* 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
* l küçük kahve fincanı süt (55ml)
* 4 çay bardağı un (200 gr)
* l paket kabartma tozu
* l paket vanilya
* l su bardağı meyve şekerlemesi (120 gram) veya aynı miktar karışık minik küp doğranmış kuru meyve (incir,portakal reçeli tanesi,kuş üzümü veya san kuru üzüm,incir reçeli tanesi,kuru kayısı karışımı)


Hazırlanışı :

* Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.Dikdörtgen kek kalıbını yağlayın,hafifçe unlaym.
* Meyve şekerlemelerini veya kuru meyve karışımını ve l tatlı kaşığı unu buzdolabı poşetine koyup iyice sallayın.Meyve şekerlemesi veya kuru meyveleri unlamazsanız ağırlığı fazla olduğundan dibe çökerler.
* Un,kabartma tozu ve vanilyayı birlikte bir kaba eleyin.
* Geniş bir kasede oda sıcaklığındaki Sana yağım ve şekeri mikserin orta hızıyla 3 dakika
çırpın.Yumurtaları küçük bir kasede hafifçe çırpın.Önce yumurtalan sonra sütü yağ ve şeker
karışımına yavaşça,azar azar ilave ederek 3 dakika daha çırpın.
* Elediğiniz unlu karışımı ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştırın.
* Unlanmış meyve şekerlemelerini veya kuru meyveli karışımı da hamura ilave edip,tahta kaşıkla karıştırın.
* Kek hamurunu yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün.Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık
50 dakika pişirin.
* Kek fırından çıktıktan sonra,kalıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyun.
* Soğuduktan sonra servis yapın.
Püf Noktası:
Yumurtayı hızlı ilave ederseniz karışım kesik kesik bir görünüm alacak ve kek iyi kabarmayacaktır.Yavaş koyduğunuz halde hafif kesilme olursa,bu un ilave edildiğinde kaybolacaktır.

Yorum bırakın